Flotila nové techniky SUAS Facility se rozrůstá. Společnost ji pořizuje pro údržbu polygonu BMW

16/5/23
Sdílet tento příspěvek

Nový nakladač s nadstandardní výbavou bude sloužit týmu společnosti SUAS Facility, která je dceřinou firmou skupiny SUAS GROUP, k údržbě v areálu zkušebního centra BMW na Podkrušnohorské výsypce u Sokolova. Moderní stroj za téměř 2,1 milionu korun bude spolu s další technikou v provozu od 1. července letošního roku.

„Ve své třídě je to vlajková loď automobilky Volvo s digitálními systémy včetně nárazových senzorů, s klimatizací, která umocní pocit komfortu pro řidiče. Nakladač budeme využívat hlavně k nabírání posypového materiálu, štěrku, písku a k převážení zátarasů a bloků,“ popisuje Pavel Vesecký, jednatel SUAS Facility s tím, že k prestižní zakázce přistupuje společnost s veškerou zodpovědností a chce na ni být kvalitně připravena.

Dalšími přírůstky mezi stroji společnosti budou vozy, které poslouží přímo k údržbě testovací dráhy. „Jednak půjde o čtyřkolku s nástavbami včetně smetáků a radlice na zimní údržbu chodníků a přístupových ploch. Dále terénní pick-up, který za sebou potáhne sestavu tří vozíků osazených magnety k odstranění případných kovových částí z vozovky. Potřebovat budeme i dva menší nákladní vozy typu Unimog s nástavbou na letní čištění komunikací a v zimě na solení silnic,“ vysvětluje Michal Kopecký, zástupce manažera zakázky.

Letní i zimní údržbu celkem 10 kilometrů drah pro testované vozy a 5 kilometrů ostatních ploch bude zajišťovat tým devíti lidí. V případě, že si to vyžádá rozsah prací spojených s péčí o celý polygon, počítá SUAS Facility s tím, že počet lidí i vozový park bude postupně rozšiřovat.

Sdílet tento příspěvek