Jubilejní závod v paraplavání POHÁREK má opět podporu Sokolovské uhelné a SUAS GROUP

24/3/23
Sdílet tento příspěvek

Letošní XX. ročník závodů POHÁREK se tradičně stane příležitostí pro paraplavce z našeho kraje, ČR i ze zahraničí, kteří změří síly v sobotu 1. dubna 2023 v krytém bazénu v Sokolově. Patronem akce je legendární žokej Josef Váňa, osminásobný vítěz Velké pardubické. Závody kromě dalších partnerů podpoří také společnost Sokolovská uhelná a skupina SUAS GROUP.

POHÁREK organizuje klub SK KONTAKT KARLOVY VARY od roku 2002. První ročník závodu probíhal v karlovarských Alžbětiných Lázních, v roce 2004 se přesunul do Sokolova. „Letos očekáváme rekordní počet účastníků, už nyní máme přes 150 přihlášených paraplavců. Přijedou závodníci nejen z naší republiky, ale i slovenští reprezentanti. Na akci zve všechny fanoušky stříbrný medailista z letní paralympiády v Tokiu 2020 a mistr světa z Funchalu 2022 Arnošt Petráček společně s naší karlovarskou plavkyní, dvojnásobnou finalistkou paralympijských her Vendy Duškovou. Věřím, že příznivci sportu přijdou fandit a pomohou závodníkům dosáhnout co nejlepších výsledků,“ uvádí Štěpánka Řehořková, předsedkyně klubu.

Závod bude zahájen v 9.15 hodin slavnostním nástupem rozhodčích v čele s Ondřejem Kočovským (rozhodčí s nejvyšší kvalifikací FINA, Mezinárodní plavecká federace). Nebudou chybět ani zkušení členové Vodní záchranné služby ČČK Sokolov vedení předsedou spolku Pavlem Waltou. Po slavnostním nástupu začne samotný závod, ve kterém se představí všechny paraplavecké kategorie. „Je nám ctí, že se společnost Sokolovská uhelná a skupina SUAS GROUP stala partnerem závodů, a osobně se moc těším, že budu přítomen zahájení závodů a mohu sledovat výkony paraplavců,“ dodává Jiří Pöpperl, předseda představenstva skupiny. Slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční ve večerních hodinách v Lidovém domě ve Staré Roli a nebude chybět ani zajímavý kulturní program.

Sdílet tento příspěvek