Malebné golfové hřiště v Sokolově letos nabídne návštěvníkům ještě komfortnější zázemí. Zásadní proměnou prošla i restaurace s novým názvem Marshall

15/3/23
Sdílet tento příspěvek

MARSHALL – radost z jídla, pití a z příjemného prostředí

Restaurace MARSHALL odkazuje svým názvem ke golfu. Golfový maršál je duší každého golfového hřiště, kontroluje jeho kvalitu a stav, komunikuje s hráči, dohlíží na bezpečnost a plynulost hry. „Těsné propojení s prostředím golfu vedlo logicky k výběru názvu restaurace. Budeme se ale snažit svou nabídkou oslovit kromě golfistů celou širokou veřejnost ze Sokolova a celého regionu. V současnosti dokončujeme přestavbu a moderní vybavení kuchyně. O to, aby našim hostům chutnalo, se postarají čtyři noví kuchaři, kteří pracovali například v Itálii nebo Švýcarsku. Nabídneme speciality, chybět nebudou typicky česká jídla, na své si u nás přijdou třeba i vegetariáni. Poprvé pozveme návštěvníky do rekonstruovaných prostor 1. dubna, kdy otevřeme bar s kompletním nápojovým lístkem včetně koktejlů. V polovině dubna bychom pak chtěli uvést do provozu kuchyň a já věřím, že se lidem bude v restauraci líbit a budou se k nám rádi vracet. Velkou výhodou je, že restaurace je pro Sokolováky kousek, pro hosty z Karlovarska a Chebska je to hned za sjezdem z dálnice D6,“ říká Robert Doubek, nový manager restaurace.

Plány týmu ve vedení restaurace jdou ale mnohem dál. Během léta chce nabídnout pravidelné drinkovačky, koktejlové speciály, grilování. Pro páry či výjimečné události bude možnost uspořádat venkovní posezení s privátní obsluhou a pohledem na zapadající slunce. Ideální zázemí poskytne restaurace pro svatby, firemní akce, teambuildingová setkání, party pro přátele.

Restaurace připravuje nové webové stránky s veškerými informacemi a aktualitami, další zajímavosti najdou lidé na sociálních sítích.

Na sokolovský „green“ budou moci už brzy vyrazit první golfisté

Pokud to počasí dovolí, sezóna na golfovém hřišti v Sokolově začne společně s otevřením zrekonstruovaných prostor 1. dubna 2023 a hráči se mohou těšit na tradiční kvalitu služeb. „Náš golfový areál je výjimečný tím, že vznikl v místech, kde se historicky těžilo uhlí. Vytěžená krajina prošla rekultivací a získala novou podobu. Lidé ji tak mohli začít znovu využívat, a to prostředí je tady velmi příjemné. Rádi u nás přivítáme golfisty, kteří zde hrají léta a sokolovský golf je pro ně srdeční záležitostí, ale i nové hráče, zkrátka všechny golfové nadšence. Počítáme také s řadou turnajů, které během roku tradičně organizujeme a máme na ně velmi pozitivní odezvu, “ vysvětluje Barbora Štěpánková, jež má provoz celého areálu na starosti.

V místě, kde se nyní nachází golfové hřiště Sokolov, byl na konci 30. let minulého století otevřen hnědouhelný důl Silvestr. Těžební činnost na Silvestru byla ukončena v roce 1981. Společnost Sokolovská uhelná na svých pozemcích následně vystavěla golfové hřiště. Jednalo se o unikátní projekt využití vytěženého území, který navázal na sanační a rekultivační úpravy pozemků po těžbě hnědého uhlí. Podobu hřiště navrhla v roce 2002–2003 firma Städler Golf Courses německého architekta Christopha Städlera. Na jaře 2005 byla otevřena golfová akademie, jejíž součástí jsou krytá cvičná odpaliště, cvičné putting greeny a chipping green. Od léta 2005 bylo postupně uváděno do provozu zázemí hřiště, k němuž patří recepce, restaurace, bar, VIP salonek, letní terasa, prostory pro klubový život.  Golfové hřiště v Sokolově se zařadilo svými parametry, designem i kvalitou mezi golfové klenoty mistrovských hřišť v ČR.


Sdílet tento příspěvek