Závodem na koupališti Michal zahájí bikeři jarní sezónu v kraji

20/3/24
Sdílet tento příspěvek


Jarní Bahno je tradiční, dnes již kultovní „otvírák“ bikerské sezóny v Karlovarském kraji. Od jara roku 2015 skýtá možnost zápolení i pro běžce a od podzimu roku 2016 i pro běžce se psy. Koná se každoročně od roku 2002.

Seriál začíná v sobotu 23. března 2024 závodem XC Michal na koupališti Michal v Sokolově a jeho bezprostředním okolí. Pokračuje o týden později závodem Goethovka na karlovarské Goethově vyhlídce, kde na účastníky čeká rychlá a dynamická trať, která bude určitě vyhovovat nejvíce milovníkům rovnoměrného tempa a rytmu. Dlouhé pasáže výjezdů a sjezdů budou dobrou prověrkou sil před nadcházející sezónou.

Třetí závod Letní kino u Letního kina v Karlových Varech o týden později nabídne výrazně kopcovitou trať, technicky a fyzicky náročnou, která určitě ukáže každému účastníkovi, jak na tom po zimě je. Charakter finální trasy s názvem Časovka Linhart je situován do proslulého karlovarského výletního místa Svatý Linhart a je poznamenán především členitým terénem mezi Doubskou horou a Výšinou přátelství.

Seriál je vhodný pro cyklisty každého věku. „Poměr délky, převýšení a technické náročnosti tras je volen tak, aby většina kategorií strávila v sedle cca 1 hodinu. V případě nejmenších dětí jde především o to, aby vstřebaly atmosféru kolem závodů, v pohodě si zasoutěžily bez stresujícího vlivu přemrštěných ambicí rodičů a zvykaly si na způsob organizace a průběhu podobných podniků, aby pak v pozdějším věku tyto zkušenosti zúročily. Naopak žákovské a juniorské kategorie nijak nešetříme. Závodí na stejném okruhu jako kategorie dospělých, což tuto akci odlišuje i od tak prestižních podniků, jako je Český pohár. Máme za to, že tento náš postoj je pro cyklistický dorost přínosem, což nám mladé naděje svými výkony potvrzují,“ vysvětlil Martin Sýkora, ředitel S-24.

První tři závody seriálu jsou koncipovány jako klasické XC okruhy s dějištěm v okolí sokolovského koupaliště a v karlovarských lázeňských lesích, čtvrtý je karlovarská MTB časovka s individuálním startem. Společnými prvky běžecké a cyklistické části Jarního Bahna jsou termín konání, pořadatelský servis, ale především identická lokalita a trať každého závodu.

Sdílet tento příspěvek