Potravinová banka opět získala podporu Sokolovské uhelné a SUAS GROUP

27/7/23
Sdílet tento příspěvek


Potravinová banka Karlovarského kraje od roku 2015 shromažďuje potraviny a zásobuje lidi v nouzi, bojuje proti hladu a zamezuje plýtvání jídlem. Potřebným pomáhá i v mezních situacích, jakými byla uprchlická krize či dopady prudkého růstu cen energií v případě sociálně slabých domácností. Vzhledem k tomu opakovaně získala podporu společnosti Sokolovská uhelná a SUAS GROUP, jednoho z největších zaměstnavatelů v regionu.

Finance využije Potravinová banka Karlovarského kraje na zajištění distribuce a skladování potravinové pomoci. „Velice si podpory ze strany Sokolovské uhelné a SUAS GROUP vážíme. Naše spolupráce trvá už delší dobu a týká se především zajištění provozu potravinové banky, ale také humanitární pomoci a dalších oblastí,“ uvedl Milan Hloušek, ředitel Potravinové banky Karlovarského kraje.

Služby potravinové banky využívají nejen jednotlivci, ale rovněž různá sdružení. Mezi odběrateli potravinové pomoci je například Hospic Sv. Jiří v Chebu, SOS dětská vesnička Karlovy Vary, Denní centrum Mateřídouška a další organizace v regionu. Cílové skupiny přitom tvoří především samoživitelé, senioři, osoby bez domova, zdravotně postižení, rodiny s dětmi v nouzi nebo osoby ohrožené domácím násilím.

„Podle našich informací Potravinová banka Karlovarského kraje v loňském roce pomohla téměř 20 tisícům lidí v tíživé životní situaci. Její úloha v rámci našeho regionu je velmi důležitá zvlášť s ohledem na to, že jej velmi výrazně zasáhla uprchlická vlna z Ukrajiny, ale potýkáme se tady taktéž s velkým počtem domácností, které nebyly schopny v době vrcholící energetické krize pořídit ani nákup základních potravin. Z toho důvodu patří potravinová banka k těm organizacím, jejichž podporu bereme jako samozřejmou věc,“ uvedl Pavel Tomek, předseda dozorčí rady společnosti Sokolovská uhelná a SUAS GROUP.

V současné době nechává potravinová banka provést rekonstrukci skladu v Královském Poříčí. „Stavební práce potrvají do konce roku a po novém roce zde plánujeme postupné zahájení provozu. V nových prostorách vzniká moderní centrální sklad včetně velkých skladovacích ploch pro uložení potravin, drogerie, ale také pro uskladnění mraženého nebo chlazeného sortimentu,“ nastínil budoucí plány potravinové banky Milan Hloušek. Oblast Královského Poříčí je pro potravinovou banku výhodná i kvůli blízkému napojení na dálnici D6.


Foto: https://www.facebook.com/PotravinovabankaKarlovarskehokraje

Sdílet tento příspěvek