S podporou Sokolovské uhelné a SUAS GROUP mohou karlovarští nohejbalisté jezdit bezpečně a pohodlně novým vozem na zápasy i turnaje

6/7/23
Sdílet tento příspěvek

Karlovarský nohejbalový klub SK Liapor je ve světě sportu respektovaným pojmem. Klub, za který hraje A tým a B tým mužů, dorost a žáci, kolem sebe v současnosti soustřeďuje komunitu čítající stovku lidí. Aby se mohli malí i velcí nohejbalisté dopravovat na zápasy a turnaje bezpečně a komfortněji, pomohla společnost Sokolovská uhelná a SUAS GROUP klubu pořídit nový vůz.

„Párkrát jsme už nový Ford Tranzit měli možnost na výjezdech vyzkoušet, auto splňuje veškeré bezpečnostní parametry, což je důležité hlavně proto, že s dětmi často jezdíme dálky. V rámci nejvyšší dorostenecké soutěže kluci zajíždějí do celé republiky, opakovaně je to Brno nebo Vsetín, a tak máme radost, že je můžeme vézt bezpečně a pohodlně,“ vysvětluje Jan Vanke, bývalý kapitán nohejbalové reprezentace, který je duší karlovarského klubu.

V areálu SK Liapor v Doubí právě probíhá sportovní soustředění dětí, které organizuje právě Jan Vanke. „Mezi moje velké nohejbalové vzory patřil třeba Karel Bláha nebo Jirka Dvořák, kteří dosáhli velkých úspěchů. A i já bych chtěl být zase vzorem pro naše kluky. Občas mě můžou vidět v televizi nebo sledovat při nějakých větších zápasech a já jsem rád, že se jim můžu věnovat a předat jim zkušenosti třeba zrovna během kempu,“ dodává.

Před časem získali karlovarští mladší žáci zlato a stříbro na republikové úrovni. „Šlo o přebor České republiky mladších žáků, ve dvojicích získali z 16 sestav z celé země první a druhé místo. Soutěží a turnajů je teď přes léto celá řada, v srpnu nás čeká přebor ČR dvojic a trojic starších žáků v Českém Brodě, kde bychom rádi uhráli nějakou medaili, pak se na podzim začínají rozbíhat play off mužů první a druhé ligy a další soutěže. Je to celoroční koloběh, který se jen tak nezastaví. Třeba teď před nedávnem slavila osada Askalona 90 let, nohejbal se tam hraje celých 70 let, takže se tam sešla spousta malých i velkých hráčů,“ popisuje Vladimír Hlavatý, prezident klubu.

Historie karlovarského nohejbalového klubu se začala psát už v roce 1978. Od té doby klubem prošlo mnoho talentovaných mladých hráčů, kteří sbírali sportovní úspěchy v domácích i mezinárodních soutěžích. Informace a aktuality o SK Liaporu najdou zájemci na klubovém webu.

Sdílet tento příspěvek