Skupina Sokolovská uhelná a SUAS GROUP se chce stát strategickým partnerem pro budoucí provoz Horského hotelu Klínovec

13/10/23
Sdílet tento příspěvek

Skupina Sokolovská uhelná a SUAS GROUP zareagovala na zveřejněný záměr města Boží Dar a podala prostřednictvím své společnosti Windsor Spa Hotel nabídku týkající se pronájmu pozemku a budov hotelového komplexu Horského hotelu Klínovec. Skupinu k tomuto kroku vede snaha o udržitelný rozvoj území a cestovního ruchu v oblasti. V současnosti má skupina ve svém portfoliu hotely v lázeňském centru Karlových Varů s obdobnými nároky na provoz a v případě hotelu Windsor v Lázních III i zkušenost s úpravami památkově chráněné budovy.

„Hotel Klínovec a okolí tvoří jedinečný celek a je symbolickou dominantou nejvyššího vrcholu Krušných hor. Budova dlouhodobě chátrá a nevyužité zůstává i její okolí. Osud tohoto místa nám rozhodně není lhostejný a věříme, že se městu Boží Dar podaří dotáhnout do úspěšného konce proces získání dotace na obnovu hotelu a okolí v rámci Operačního programu Spravedlivá transformace. Na území Krušných hor by se měl cestovní ruch rozvíjet udržitelnou cestou a citlivě, s ohledem na potřeby místních obyvatel. Máme vážný zájem o spolupráci na budoucí vizi využití hotelu a z toho důvodu jsme podali nabídku na pronájem. Poslední slovo bude mít ovšem zastupitelstvo města, které podle našich informací zasedne v pondělí 16. října,“ vysvětlil Pavel Tomek, předseda dozorčí rady skupiny Sokolovská uhelná a SUAS GROUP.

V případě, že by společnost Windsor Spa Hotel, člen skupiny SUAS GROUP, se svou nabídkou uspěla, je skupina připravena nabídnout městu zapojení se do jednotlivých fází vzniku projektu obnovy, pomoc s vypracováním projektové a prováděcí dokumentace a další služby. „Dokážeme samozřejmě vytvořit energeticky úsporné řešení provozu hotelu včetně takzvaných smart řešení, která zajistí udržitelný chod celého komplexu v souladu s nároky na ochranu životního prostředí. Žijeme v tomhle kraji a vnímáme unikátní genius loci Krušnohoří i požadavky rozvoje cestovního ruchu, který nemůže probíhat živelně,“ dodal Pavel Tomek.

Horský hotel Klínovec by se v budoucnu měl stát podle konceptu předloženého společností Windsor Spa Hotel moderním a svěžím zařízením s rozmanitou nabídkou služeb pro své hosty, návštěvníky okolních skiareálů, cyklisty, turisty, rodiny s dětmi i pro aktivní seniory. Při naplňování této myšlenky by společnost Windsor Spa Hotel ráda spolupracovala s městem Boží Dar, s destinačním managementem Krušnohoří a dalšími stakeholdery v okolí. „Jako zodpovědný zaměstnavatel bychom chtěli vytvořit pracovní místa pro kvalifikované zaměstnance i další pracovní síly z Karlovarského, případně i ze sousedního Ústeckého kraje. Provoz hotelu však musí být také ekonomicky udržitelný po celou dobu trvání nájemní smlouvy s platností 25 let,“ uzavřel Pavel Tomek.

Foto: Petr Lněnička, www.kvpoint.cz

Sdílet tento příspěvek