Společnost SUAS Commodities úspěšně získala zakázku na kompletní dodávky elektřiny pro Karlovarský kraj

29/9/23
Sdílet tento příspěvek


Velkým úspěchem společnosti SUAS Commodities, která je členem skupiny SUAS GROUP, skončila její účast ve výběru dodavatele elektrické energie na komoditní burze Power Exchange Central Europe (PXE). Zástupci SUAS Commodities získali pro rok 2024 zakázku na dodávání elektřiny pro území Karlovarského kraje. Jde o 1000 odběrných míst s celkovým objemem 20 GWh.


„Těší nás, že jsme dokázali pro Karlovarský kraj vytvořit nejlepší nabídku především proto, že SUAS GROUP sídlí v regionu a zná jeho potřeby. Máme za sebou ale i další významné zakázky, například pro Olomoucký kraj a Kraj Vysočina, Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR, pro Českou televizi, nebo Ředitelství silnic a dálnic ČR. Je to další důkaz, že naše společnost dokáže poskytovat konkurenceschopné ceny a vysokou kvalitu služeb odběratelům na území celé ČR. Rozvoj zákaznického portfolia považujeme za významný krok k upevnění naší silné pozice na energetickém trhu. Jelikož ve skupině SUAS GROUP vlastníme výrobní zdroje, přinášíme zákazníkům jistotu dodávek, kterou mimořádně ocení zejména po doznívající energetické krizi,“ zdůraznila Žaneta Müllerová ze SUAS Commodities.

Karlovarský kraj jako veřejnoprávní korporace provádí společný nákup elektrické energie prostřednictvím komoditní burzy PXE i pro obce, města a řadu organizací. „Máme radost, že zakázku vyhrála SUAS GROUP, je to pro nás záruka stability a jistoty dodávek. Vysoutěžili jsme takzvaný postupný nákup, tedy do konce tohoto roku nakoupíme celý smluvený objem elektrické energie, a cenu na rok 2024 tak budeme mít jasně stanovenou,“ uvedl Karel Jakobec náměstek hejtmana Karlovarského kraje.

Mezi odběrná místa elektrické energie dodávané SUAS Commodities, bude v Karlovarském kraji patřit mimo jiné První české gymnázium v Karlových Varech, ISŠTE Sokolov, Domov pro seniory „SPÁLENIŠTĚ“ Cheb, Městská knihovna v Mariánských Lázních či města a obce Horní Slavkov, Josefov, Andělská Hora nebo Toužim.

Společnost SUAS Commodities disponuje týmem vysoce kvalifikovaných odborníků s bohatými zkušenostmi s obchodováním na energetických trzích a se zajišťováním dodávek elektřiny a plynu zákazníkům. Od roku 2014 je držitelem licence na obchod s elektřinou a od poloviny roku 2021 i držitelem licence na obchod s plynem. Ve stejném období vstoupila i do Evropského systému obchodování s emisními povolenkami (EU ETS). Aktivně se účastní obchodování s elektřinou jako tzv. subjekt zúčtování. Má uzavřeny rámcové obchodní podmínky typu EFET s řadou obchodních partnerů na trzích v České republice, na Slovensku i ve Spolkové republice Německo.

 

 

Sdílet tento příspěvek