Skupina SUAS GROUP se připojila k Antverpské deklaraci na podporu evropského průmyslu

22/4/24
Sdílet tento příspěvek

Skupina SUAS GROUP patří mezi více než 1000 průmyslových firem, svazů a dalších organizací, které se připojily k Antverpské deklaraci. Signatáři deklarace žádají o vytvoření Evropské průmyslové dohody (European Industrial Deal), jež doplní Zelenou dohodu (Green Deal) a zaměří se na kroky potřebné k podpoře průmyslu v EU. V první řadě jde o udržení a zvýšení konkurenceschopnosti evropského průmyslu. Na zveřejnění dokumentu se dohodli zástupci velkých průmyslových skupin v únoru 2024 za účasti belgického premiéra Alexandera De Croo a předsedkyně Evropské komise Ursuly von der Leyen v sídle koncernu BASF v belgických Antverpách.

Zástupci 25 průmyslových odvětví z celé Evropy navrhují, aby se EU v období nové Evropské komise od ledna 2025 strategicky zaměřila na vybudování potřebné infrastruktury, podporu vnitřního trhu a další oblasti. To se má odrazit také v odstranění administrativní zátěže pro rozvoj průmyslu v EU. „K podpisu Antverpské deklarace jsme se rozhodli především proto, abychom podpořili apel ostatních firem a společností na špičky Evropské unie, které by měly řešit ceny energií, zajištění dodávek surovin, širší podporu inovací a rovněž silný investiční rámec pro technologie a využití jednotného trhu tak, aby firmy z různých odvětví měly podmínky pro svůj rozvoj a byly nadále konkurenceschopné vůči zbytku světa,“ vysvětluje Jan Filip, předseda představenstva SUAS GROUP a Sokolovské uhelné.

Více informací o Antverpské deklaraci, která žádá vytvořit Evropskou průmyslovou dohodu, najdou zájemci na webu deklarace.

Sdílet tento příspěvek